"כנר על הגג" – עם שמואל רודנסקי
כאשר ראינו את הצגת המחזמר "כנר על הגג" בפעם השניה, כמה חודשים אחרי הצגת הבכורה– נהנינו עוד יותר מאשר בפעם הראשונה, גם בזכות כניסתו של השחקן הוותיק והחביב שמואל רודנסקי לתפקיד טוביה החולב.
מחזמר איננו דראמה. על-כן אין הוא מחמיר, ברוב התפקידים, בדרישות של עיצוב אופי. לשחקן מחזמר דרושה בעיקר תכונה "טבעית" מסוימת וחשובה – נוכחות בימתית. ועל זה עליו להוסיף יכולת קולית, בדיבור וזימרה, ויכולת תנועתית, כדי להשתלב בקטעים הכוריאוגרפיים המהווים חלק ניכר וחשוב מאוד בהצגה מסוג זה.
על כן לא הועמה בעיני זכותו של "טוביה" הראשון, הוא בומבה צור. עמידתו והצלחתו בתפקיד זה היו בעינינו – ה פ ת ע ה נעימה. עמידתו והצלחתו של שמואל רודנסקי בתפקיד זה היו לנו – ה ת ג ש מ ו ת של ציפיה מראש.
בעוד שבומבה צור גילם את דמותו של טוביה תוך פזילה – לגיטימית בהחלט בהקשר זה לעבר הצד הקומי – גילם רודנסקי דמות יהודית עממית עמוקת שורשים והצליח להשיג אפקט מרשים גם בקטעים הפאתטיים. רודנסקי, איש "המטאטא" בעבר ואיש "הבימה" בהווה, מיזג את מיטב זכרונותיו כבדרן וכפזמונאי עם ניסיונו העשיר בגילום דמויות יהודיות דראמטיות, והוציא מטוביה הבדחני והסנטימנטאלי שבכתוב – דמות בימתית….
איני יכול שלא לציין כאן גם את השיפור הניכר שחל במהלך הכללי של ההצגה הזאת מאז ראיתיה בראשית ימיה. קטעי המחול והזמר הם עתה מהוקצעים ומלוטשים יותר, עד לדרגה של שלמות, ומעברים מתמונה לתמונה (גם הודות לתפאורתו המרהיבה של בוריס אהרונסון) הם חלקים בתכלית. במיוחד ברצוני לציין את השיפור שחל בהופעתן הקבוצתית של בנות טוביה, וגם במשחקן בהמשך ההצגה, לעומת ההופעה העילגת למדי שנתגלתה לעינינו בתקופת הבכורה.
הכנר נשאר על הגג, כמקודם, אך הופעתו של רודנסקי, בתורת "טוביה השני", הוסיפה לו נופך של אמת דראמטית-קרקעית.